Les Festes del Tura 2015 han transcorregut sense incidents destacables i amb una ocupació superior a l’any passat

Les Festes del Tura 2015 van acabar ahir. A falta de recollir totes les dades, l’Ajuntament n’ha fet un primer balanç positiu i les ha definit com a concorregudes i cíviques. No hi ha hagut incidències destacables pel que fa a la seguretat i les emergències mèdiques.

La plaça Major va tornar-se a omplir ahir, un últim cop, per assistir al ball dels gegants amb espelmes, a més dels de tota la faràndula. Va ser un acte concorregut, com ho han estat la gran part d’activitats programades en aquesta edició de la festa major. A banda de l’episodi de precipitació de divendres a la tarda, que va obligar a repensar la cercavila i substituir-la per una de petit format formada pels gegants, nans i cavallets, la resta d’actes s’han pogut celebrar segons estaven programats.

La ciutat ha notat la participació de les festes del tura en l’ocupació turística. A falta de conèixer les dades definitives, l’alcalde d’Olot ha assegurat que l’ocupació ha estat major a la de l’any passat. També ha esmentat que durant aquestes festes no hi ha hagut incidències destacables.

Pel que fa les incidències relacionades amb emergències mèdiques, tampoc no han estat destacables. La distància de l’hospital respecte del centre de la ciutat no ha suposat un problema, però sí que ha fet augmentar les assistències de l’hospital de campanya que Creu Roja tenia a la sala La Carbonera, a la plaça del teatre. Davant l’absència del servei d’urgències al centre de la ciutat, els ciutadans han acudit a aquest espai, que s’ha convertit en el centre de referència davant les incidències. En aquestes festes Creu Roja ha fet 168 assistències, 48 més que l’any passat, si bé és cert que l’any passat els episodis de pluja van ser més recurrents i van fer baixar la presència de gent al carrer. 28 de les assistències efectuades per Creu Roja aquest any han estat relacionades amb serveis d’ambulàncies. 23 assistències han estat relacionades per consum d’alcohol o estupefaents. De les 23 persones ateses per aquestes circumstàncies, 13 eren menors d’edat.

 

Notícies relacionades:
Olot Televisió registra una audiència rècord durant les Festes del Tura
– El tradicional ball d’espelmes dels gegants clou els actes de Festes del Tura 2015
L’espectacle pirotècnic acomiada les festes del Tura 2015