Muriel Casals pronuncia la conferència instiucional del Consell Comarcal i Òmnium a Olot amb motiu de la Diada

Els actes de la Diada a la Garrotxa se celebren avui per no coincidir demà amb la Via Lliure de la Meridiana. El Consell Comarcal i Òmnium han convidat l’expresidenta de l’entitat i número 3 de la candidatura de Junts pel Sí, Muriel Casals, a la conferència institucional. La Baixada de Torxes canvia el recorregut. Sortirà de l’Hospici per anar fins al Montsacopa.

Els actes de la Diada previstos per avui a Olot comencen a les 6 de la tarda a la Sala el Torín. L’expresidenta d’Òmnium Cultural i número tres de la candidatura Junts pel Sí, Muriel Casals, serà l’encarregada de pronunciar la xerrada institucional organitzada pel Consell Comarcal i Òmnium Garrotxa. La conferència porta per títol “Raons i sentiments per un Estat propi català”. Els actes de la Diada a la Garrotxa continuaran amb la ja tradicional Marxa de Torxes. Òmnium Garrotxa convoca totes les persones que hi vulguin participar a les 8 del vespre a l’edifici de l’Hospici d’Olot per iniciar la pujada fins al Volcà Montsacopa.

Els actes de Diada Nacional de Catalunya a la Garrotxa mantenen el format iniciat ja fa tres anys. Per cinquè any consecutiu, i d’acord amb la iniciativa engegada conjuntament amb Òmnium, el Consell Comarcal de la Garrotxa obsequia tots els municipis de la comarca amb la Senyera. Els alcaldes i alcaldesses recolliran la Senyera durant la conferència d’avui perquè la puguin hissar demà al seu municipi, a l’espai i a l’hora que cada ajuntament ha considerat convenient, i des d’aquest moment onegi els 365 dies de l’any a cada població. Ja demà, la Vall d’Hostoles ha concretat un seguit d’actes per celebrar la Diada. A 2/4 de 8 del matí hi ha prevista una pujada al Castell d’Hostoles. Un cop a dalt, es canviarà la senyera i es faran els parlaments amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. A les 9 del mati hi haurà un esmorzar conjunt entre els pobles de Les Planes i Sant Feliu de Pallerols, i a 2/4 de 12 se sortirà amb els autocars per assistir a la Via Catalana. La sortida d’autocars des d’Olot està prevista al migdia des de l’estació d’autobusos. L’ANC demana extrema puntualitat a 3/4 de 12 per sortir a les 12 cap a Barcelona.

 

Notícies relacionades:
Es posen a la venda els darrers tiquets d’autobús de la Garrotxa per anar a la Via Lliure de l’11 de setembre
Els trams 122 i 123 que ha d’ocupar la Garrotxa a la diada de l’11 de setembre ja estan plens
La Garrotxa ocuparà els trams 122 i 123 de la Via Lliure a la República Catalana

Deixa un comentari