Olot es converteix en el primer municipi català en aconseguir quatre flors d’honor com a ‘Vila Florida’

Olot s’ha convertit amb el primer municipi de les Viles Florides de Catalunya que obté la quarta flor d’honor, en la gala celebrada a Sant Hilari. També han aconseguit dues flors d’honor els pobles de Santa Pau, Sant Joan les Fonts, la Vall d’en Bas i les Preses, i Besalú espera rebre un reconeixement l’any vinent.

Ahir es va celebrar la gala de les Viles Florides de Catalunya a Sant Hilari Sacalm, un esdeveniment que reconeixia l’esforç dels municipis i associacions privades per a aconseguir que les flors i els arbres tinguin una presència predominant en els seus espais. Aquesta iniciativa va néixer el 2011, i Olot ha aconseguit convertir-se en la primera ciutat de tot el país en rebre quatre flors d’honor, la màxima distinció mai atorgada des de la creació dels guardons.

Olot no és l’únic municipi garrotxí que participa en la iniciativa de les Viles Florides de Catalunya. A la comarca també en formen part Santa Pau, Sant Joan les Fonts, les Preses i la Vall d’en Bas, que van rebre dues flors d’honor per la seva promoció dels espais verds, i Besalú probablement rebrà la seva primera distinció el proper any, ja que no va poder arribar a temps de participar aquest 2015. A Catalunya hi ha un total de 68 municipis que participen a Viles Florides.

x