Policia Municipal i Mossos d’Esquadra fan una valoració “molt positiva” de les Festes del Tura

Els cossos de seguretat han fet balanç de les actuacions durant les Festes del Tura. Tant els Mossos d’Esquadra com la Policia Municipal d’Olot coincideixen en que la valoració dels dies de festa és “molt positiva”, tant a nivell d’incidents i alteracions de l’ordre públic, com a nivell de consum d’alcohol i civisme.

Balanç positiu de les Festes del Tura en tots els àmbits relacionats amb la seguretat. Tant la Policia Municipal d’Olot com els Mossos d’Esquadra han volgut destacar la normalitat amb la que s’han desenvolupat les festes, sense incidents i amb la bona coordinació dels dos cossos que ja fa uns anys que es produeix.

I es que si els dos cossos ja anunciaven abans de festes que la Festa Major d’Olot acostuma a ser tranquil·la, aquest any no ha estat una excepció i fins i tot han anat a millor, sobretot i seguint la línia d’anys anteriors, per la poca presència de grups de gent conflictiva provinents d’altres ciutats. “Trobem que hi ha hagut una millora ambiental que aquesta any s’ha consolidat i s’ha reforçat” indica Ignasi López, Cap de la Policia Local d’Olot, que destaca les poques baralles i actes de vandalisme i bretolades que hi ha hagut. Pe la seva banda, Blai Ortiz, Cap de la comissaria dels Mossos d’Esquadra Olot confirma que “hi ha un canvi important en la dinàmica de gent” que ve a les festes. Segons Ortiz abans arribaven tribus urbanes amb “un objectiu clar: buscar el conflicte” i en els darrers anys ha “minvat aquesta tipologia de persones” i el perfil més habitual són joves amb ganes de gaudir la festa.

En aquest sentit, els controls aleatoris de seguretat ciutadana d’entrada a la ciutat que han realitzat aquests dies els Mossos d’Esquadra han ajudat a prevenir l’entrada a Olot de grups conflictius. “Hem detectat i detingut a varis joves perquè venien amb mòbils substrats a en d’altres indrets de la regió de Girona i venien també a intentar aprofitar les festes” explica Ortiz.

Pel que fa a incidències relacionades amb emergències mèdiques, la Creu Roja va realitzar 23 intervencions per consum de begudes alcohòliques i estupefaents cap d’ells va requerir trasllat a l’hospital. El previsible augment d’atencions de l’hospital de campanya de la Creu Roja ha anat acompanyat de la disminució del número d’assistències que s’han fet a l’Hospital d’Olot, que enguany, i degut a la distància del l’equipament amb el centre de la ciutat, la majoria d’assistències s’han realitzat de dia.

Enguany s’ha consolidat l’Aplicació Mòbil de les Festes del Tura, que funcionava per segon any. L’App ha registrat més de 3.000 descàrregues i ha estat una eina clau, juntament amb els mitjans de comunicació, per informar a l’instant de tots els canvis que es produïen en el programa.

 

Notícies relacionades:
Les Festes del Tura 2015 han transcorregut sense incidents destacables i amb una ocupació superior a l’any passat
Una setantena d’agents de la Policia Local d’Olot i els Mossos d’Esquadra patrullaran diàriament durant les Festes del Tura
140 voluntaris de la Creu Roja i 30 ambulàncies vetllaran per la salut dels olotins per Festes del Tura