La Garrotxa és pionera en el turisme sostenible i segueix apostant per un sector amb molt potencial

El sector de serveis és el que més impacte econòmic té sobre la comarca de la Garrotxa. El turisme, dins d’aquest sector, representa un 7% del PIB de la comarca, i en la darrera dècada ha registrat unes xifres molt importants, amb un impacte econòmic de 700 milions d’euros en aquests últims deu anys. Pioners en el turisme sostenible i apostant pel paisatge i la gastronomia com a pals de paller, el model de la Garrotxa funciona i té encara molt més potencial.

Aquest estiu a la comarca de la Garrotxa l’ocupació turística ha rondat el 75% en el global de totes les tipologies. Aquesta és una bona xifra, i la percepció dels professionals del sector és que s’ha treballat més que no pas la temporada passada.

I és que a la comarca en els darrers anys el turisme ha demostrat un gran potencial. El sector de serveis representa el 54,2% del pes econòmic de la comarca, i va generar més de la meitat de llocs de treball de la Garrotxa el 2014. El turisme, dins d’aquest sector de serveis, representa més o menys un 7% del PIB de la comarca. Aquestes xifres, dins d’una comarca amb un volum d’allotjaments petit però important dins del seu territori, són molt significatives.

Ja fa uns anys que la Garrotxa aposta per acollir un turisme característic i d’acord amb l’entorn del qual disposa. Un turisme rural, de càmpings, de cases de colònies, d’hotels rústics i de muntanya. Un turisme familiar i que atrau a gent de tot el món, un 36% de visitants són de l’estranger, però principalment de Catalunya, amb un percentatge de més del 45%. Un turisme sostenible, que és la base de l’èxit del model de la Garrotxa.

Deixa un comentari