Milers de garrotxins han participat a la Via Lliure de la Diada i han contribuït a omplir dos trams

Milers de garrotxins han participat a la Via Lliure. 2.400 han arribat fins a Barcelona en 40 autocars coordinats per l’ANC. Els garrotxins han contribuït a omplir sobretot els trams 122 i 123 de la Meridiana. S’hi han pogut veure multitud de persones, membres d’entitats, associacions i representants polítics.

Quan faltaven 10 minuts per a les 6 de la tarda, el punter de la Via Lliure passava pels trams ocupats pels garrotxins, el 122 i 123. Durant més de mitja hora, els prop de 2.500 garrorxins han estat esperant aquest instant. Les hores prèvies s’han viscut com una autèntica festa. Les entitats i associacions com l’Aoapix no hi han faltat. Tot i el volum de gent, fins i tot s’han pogut permetre unes voltes del seu gegant. La campana Llibertat, forjada gràcies a l’aportació de desenes de garrotxins, també ha sonat per la Meridiana amb força.
La colla castellera Els Xerrics d’Olot també ha ocupat una part inportant del tram garrotxí i s’han reservat un espai per demostrar alguns castells i practicar per aixecar-lo just quan passés el punter. Entre les cares conegudes s’hi podia descobrir la d’Ester Fàbrega, una de les entrenadores del CPA Olot.
Els municipis de la Garrotxa han estat àmpliament representats. Des de les Preses s’han desplaçat un bon grup de persones. Des de Montagut han arribat el grup de joves encapçalats per la seva alcaldessa, Mònica Boix, que amb les gralles animaven l’entorn. Els representants polítics comarcals tampoc s’han perdut la Via Lliure, just el primer dia de campanya. Tots han destacat l’èxit de la via però han insistit a posar molts esforços el 27S.