Muriel Casals a la conferència institucional de la Diada a Olot: “No hi poden haver polítiques socials si no hi ha l’instrument per fer-les”

Els actes commemoratius de la Diada a la Garrotxa van començar ahir dijous per no interferir amb la Via Lliure de la Meridiana. A les sis de la tarda, el Consell Comarcal i Òmnium Garrotxa van iniciar la conferència institucional de la Diada, a càrrec de l’expresidenta d’Òmnium Cultural i número tres de la candidatura de Junts pel Sí per Barcelona, Muriel Casals.

L’expresidenta d’Òmnium Muriel Casals va explicar ahir al públic olotí les seves raons i sentiments per un Estat propi català a la conferència institucional organitzada pel Consell Comarcal i Òmnium Garrotxa. El president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona, va explicar per què en aquesta ocasió la corporació i Òmnium s’han decantat per Muriel Casals, número 3 de la llista de Junts pel Sí per Barcelona. Segons va dir, ja s’havia convidat a Casals abans de ser escollida candidata de la formació.

És el cinquè any que el Consell Comarcal i Òmnium organitzen conjuntament els actes de la Diada a la capital de la Garrotxa i el tercer que ho fan amb aquest format. Després de la conferència, el Consell va obsequiar els alcaldes de la Garrotxa amb la senyera perquè avui la facin onejar als seus respectius municipis. La conferència institucional de la Diada Nacional de Catalunya a la Garrotxa va estar precedida per la tocada i ballada d’una dansa tradicional i va cloure amb un aperitiu a càrrec de Cuina Volcànica.