Unes 600 persones assisteixen a la vuitena Marxa de Torxes organitzada per Òmnium Garrotxa

A les 8 del vespre les activitats de la Diada seguien, i l’Hospici es va omplir de gom a gom per començar els actes que precedirien la vuitena marxa de torxes. La meteorologia va acompanyar i unes 600 persones van pujar fins la gredera del Montsacopa en el que és un acte que Òmnium Garrotxa ja ha consolidat.

Un altre dels actes de la Diada que es fan a Olot i que és més popular és la marxa de torxes organitzada per Òmnium Garrotxa. Enguany hi han participar unes 600 persones, amb un significat especial, l’homenatge a la desapareguda membre de l’entitat, Ariadna Falguera.

Després d’un ball d’homenatge, una actuació dels Xerrics i el cant de 4 cançons populars, la gent ha començat a marxar pel centre d’Olot amb les torxes, en una cercavila a la qual han participat el drac, el pollastre i el conill del nucli antic.

De la plaça Major, el seguici ha continuat pel Firal, i, tot pujant pel Turín i ha acabat a la gredera de volcà Montsacopa. Allà, s’hi han fet diversos parlaments reivindicant la independència i s’ha tancat la vetllada amb el Cant dels Segadors.