Els garrotxins es poden gastar fins a 160 euros de mitjana en material escolar i de copisteria i llibres de text a l’inici de curs

Després de Festes del Tura, Olot reprèn l’activitat, sobretot l’acadèmica. Per això, aquests darrers dies les copisteries van plenes de gent: mares, pares i infants que busquen el material adequat per començar el curs amb tot a punt.

Bolígrafs i llapis, motxilles i estoigs, llibretes i llibres. Fa falta això, i encara més coses, perquè un estudiant pugui començar el curs en condicions. Per això aquests dies les copisteries són plenes de gent que compra tot el material que li cal per la rentrée.

Segons aquesta copisteria, la gent es gasta uns 35 euros només en material escolar, però el que puja la despesa són els llibres. De P3 a 2n de primària, poden costar més de 120 euros, i cal comprar-los tots, perquè com que s’hi guixa, escriu i dibuixa a sobre, no són reciclables. Els llibres fins a 6è de primària costen una mitjana de 130 euros, els de l’ESO pugen als 160, i els de Batxillerat, fins a 200 o 210 euros. Però en aquest cas, són llibres de text i no cal escriure-hi a sobre, per tant molts alumnes d’aquests cursos reciclen.

D’una manera o altra, però, les famílies sempre se n’acaben sortint per donar als seus fills l’educació i l’ensenyament, els valors més necessaris perquè puguin viure en societat.

 

Notícies relacionades:
El curs escolar comença a la Garrotxa amb 8.557 alumnes, una setantena més que l’any passat
Les escoles bressol municipals d’Olot comencen el curs amb 178 alumnes
L’escola Castanyer de Sant Joan les Fonts comença el curs amb obres de millora per valor de 70 mil euros