Romain Campistrous fa una bona segona etapa i s’endú el Gran Premi de la Garrotxa de ciclisme, que ha acabat aquest migdia a Olot

Avui ha acabat el Gran Premi de la Garrotxa de ciclisme, una competició que va viure la seva estrena ahir des de Sant Esteve d’en Bas, en una primera etapa de 90 quilòmetres. Romain Campistrous, del Blagnac, ha estat protagonista del cap de setmana, amb una primera etapa espectacular i amb la victòria a la classificació general. Stefan Poulier ha estat el guanyador de l’etapa d’avui diumenge, amb inici i final a Olot. El garrotxí Adrià Moreno ha acabat segon al Gran Premi. 

El Gran Premi de la Garrotxa de ciclisme s’estrenava dissabte, des de Sant Esteve d’en Bas, de la millor manera possible, amb una etapa èpica que va fer vibrar els aficionats als pedals.

110 participants van prendre part de la primera etapa d’aquesta competició, que en la primera etapa passaria pel Coll de Coubet i el Coll de Bracons.

De seguida hi va haver la primera escapada del dia, perquè al Coll d’Uria vint-i-cinc ciclistes van despenjar el gruix del pilot.

Un cop coronat el Coll de Coubet es va produir l’arrencada guanyadora del dia, a gairebé cinquanta quilòmetres de la meta: Romain Campistrous, del Blagnac Vélo Sport, va fer una baixada sensacional des de Cantonigros fins a Manlleu, on va deixar els seus perseguidors a més d’un minut de distància.

Un grup de tres ciclistes, entre els quals s’hi trobava el garrotxí Adrià Moreno, va provar de caçar-lo a la pujada de Bracons, però Campistrous ha tornat a fer una baixada perfecta sobre un asfalt moll i perillós, per entrar a la meta amb un temps de 2 hores, 21 minuts i 34 segons.

En l’etapa de l’endemà, avui diumenge amb sortida i arribada a Olot, la participació ha pujat fins als 132 participants, i Campistrous ha sabut administrar la gran cursa d’ahir per proclamar-se campió en la categoria de muntanya i en la classificació general, just per davant del garrotxí Adrià Moreno.

En l’etapa d’avui, el francès Stefan Poulier s’ha endut una gran victòria, entrant a la meta a uns 5 minuts del pilot. Poulier també s’ha endut el mallot verd per la categoria de metes volants en la general. El primer en la categoria Màster 30 ha estat Héctor Abad, i el primer Sub-23, Martí Márquez.

Un Gran Premi de la Garrotxa, doncs, que el Club Ciclista Bas i el CC Olot voldran repetir per l’èxit de la organització conjunta, en un any on s’ha reformulat la tradicional cursa de les Festes del Tura, que ha arribat amb la d’avui a la seva 61a edició acompanyada d’aquest canvi de format.

L’activitat ciclista a la comarca no s’atura, i aquest proper diumenge se celebrarà la cicloturista 100 x 100 Tondo des de Sant Joan les Fonts.

 

Notícies relacionades:
Més d’un centenar de ciclistes participaran al 1r Gran Premi de la Garrotxa
Neix el Gran Premi de la Garrotxa, de la mà del CC Olot i el CC Bas, que subtitueix la tradicional prova ciclista Ciutat d’Olot