La CUP reivindica el 27-S com el tret de sortida d’un procés de ruptura en un acte electoral a Sant Joan les Fonts

La CUP ha celebrat el seu primer acte de campanya aquest diumenge, a Sant Joan les Fonts. Durant tot el dia hi ha hagut activitats a la plaça Major del poble. S’hi ha reivindicat la independència com una eina per la ruptura i per construir un país diferent.

La CUP ja va començar la campanya electoral denunciant que els estrangers no puguin votar en aquests comicis. I malgrat l’ambient festiu de l’acte d’aquest diumenge, la crítica segueix sent part important del seu missatge. Marc August Muntanya i Toia Codina, números 7 i 14 de la llista de la CUP-Crida Constituent a Girona respectivament, han reivindicat aquestes eleccions com un procés de ruptura.

Muntanya ha explicat que segueixen la campanya amb la voluntat de portar la política als carrers. “Volem treballar per la llibertat del nostre país”, ha explicat a OLOT TELEVISIÓ, “no només enfront l’Estat Espanyol, sinó també una llibertat enfront els mercats, la Unió Europea i la llibertat de la classe treballadora”.

Codina, per la seva banda, ha dit que “del carrer és d’on han de sortir les propostes”. També ha recordat que la força per tirar endavant les coses “és al carrer, a la base, no als despatxos ni a les cúpules”.

La Garrotxa compta amb aquests dos representants a la llista i, segons han explicat, han volgut fer un pas endavant tenint en compte la transcendència del moment. Les activitats a Sant Joan, més enllà dels parlaments polítics, han continuat durant tot el dia, amb una arrossada popular i, a la tarda, una taula rodona amb Josep Manel Busqueta, número 3 de la llista de la Cup a Barcelona.

 

Notícies relacionades:
Junts pel Sí, Catalunya Sí que es Pot i la CUP escenifiquen l’inici de la campanya amb l’enganxada de cartells al Firal d’Olot
Ciutadans es postula com el partit de les propostes per donar “respostes reals als problemes reals”