L’escola Castanyer de Sant Joan les Fonts comença el curs amb obres de millora per valor de 70 mil euros

A Sant Joan les Fonts el curs escolar ha començat amb diverses millores a les instal·lacions que facilitaran el dia a dia als alumnes i professors. És un dels centres públics de la comarca on més diners s’ha invertit, en concret gairebé 70 mil euros en diferents accions que milloraran el dia a dia.

A les nou en punt del matí s’obrien les portes de l’escola Castanyer de Sant Joan les Fonts. Els nens i nenes, els pares i els avis entraven al centre després de més de dos mesos de vacances. Les cares de felicitat eren evidents pels familiars perquè a partir d’avui, amb l’arrencada del curs escolar, recuperen la normalitat.

Aquest estiu no s’ha perdut al temps a l’escola i s’ha aprofitat per fer diferents obres de millora. La més remarcable és entre el menjador i la cuina. Just a l’entrada es pot veure el primer canvi, un tancament que separa el rebedor del menjador per separar dos espais ben diferents. L’altre novetat són els porticons que comuniquen amb la cuina. Fins ara eren de fusta i ara d’acer inoxidable. A l’interior també hi ha canvis. El mobiliari s’ha redistribuït i s’ha adquirit aquesta fregidora, que agilitzarà la feina diària de les dues cuineres.

L’Anna Maria Gimenez porta 12 anys treballant de cuinera a l’escola i reconeix que la millora és imprescindible per facilitar la mobilitat i la feina a l’interior de la cuina. Aquí s’hi serveixen, diàriament, 200 àpats. La resta de les obres no són menys importants. S’han instal·lat finestres amb doble vidre per millorar l’aïllament tèrmic i acústic i s’han instal·lat capçals termostàtics de calefacció a tot l’edifici. La directora del centre, Teresa Masdeu, ha explicat a OLOT TELEVISIÓ que amb aquestes obres “gairebé estrenem escola”, un símptoma evident de l’alegria dels docents.

El centre es va inaugurar el 1976 i les últimes obres de millora importants que es recorden es van fer coincidint amb la celebració dels 25 anys, el 2001, i d’això ja en fa gairebé quinze anys. El cost total de la inversió és de gairebé 69 mil euros i prop de 47 mil els ha assumit directament l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts.

 

Notícies relacionades:
– El curs escolar comença a la Garrotxa amb 8.557 alumnes, una setantena més que l’any passat
– Les escoles bressol municipals d’Olot comencen el curs amb 178 alumnes
– Els garrotxins es poden gastar fins a 160 euros de mitjana en material escolar i de copisteria i llibres de text a l’inici de curs

x