Un cicle teatral dedicat a Shakespeare és la principal novetat de l’agenda de tardor Olot Cultura, que inclou més d’un centenar de propostes

Aquesta tardor Olot acollirà un cicle dedicat a Shakespeare per commemorar els 400 anys de la mort d’aquest poeta i dramaturg anglès i també els 450 anys del seu naixement. El cicle s’engloba dins la programació cultural de la ciutat, que fins al mes de desembre portarà a la capital de garrotxina més d’un centenar de propostes.

Ahir el matí es va presentar la vuitena edició de l’agenda Olot Cultura, una eina que recull tota la programació d’aquest àmbit a la ciutat. Des d’aquest mes de setembre i fins al desembre, són més d’un centenar de propostes les que es podran veure a Olot, ja siguin de teatre, música, dansa, exposicions, cinema o qualsevol àmbit de la cultura. L’agenda “recull tota la informació relativa a la cultura que organitza tant l’ajuntament d’Olot com tot allò que organitzen les entitats locals i que també troben un espai en aquesta agenda”, explica Josep Berga, regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Olot.

La principal novetat de la programació cultural per aquesta tardor a Olot és el cicle teatral dedicat a William Shakespeare per endinsar-se en la seva obra, una de les més elogiades i representades de tot el món. L’any passat es van celebrar els 450 anys del seu naixement i l’any que ve se celebraran 400 anys de la mort i hem pensat que era oportú programar diverses obres del autor i reflexions de les seves obres” diu Berga.

Dins del cicle es podran veure propostes en diversos formats, com el ‘Micro-Shakespeare‘ de Laitrum Teatre i Toti Toronell fet per encàrrec del Teatre Nacional de la Gran Bretanya o bé el musical ‘On the beat’, una versió en hip-hop de ‘El somni d’una nit d’estiu’. Es podran veure clàssics com ‘Hamlet’, interpretat amb titelles gegants i per un dia es recuperaran tots els personatges dolents del dramaturg anglès de la mà de Manel Barceló.

En l’àmbit musical destaquen la continuïtat del concert de piano a càrrec del guanyador del concurs Maria Canal, el concert de Nadal a l’església de Sant Esteve i el cicle de Jazz Olot. Totes les entrades per als espectacles de pagament s’han començat a vendre aquest matí a les Taquilles del Teatre Principal i a Can Tincheria i per internet a través de la pàgina web d’Olot Cultura. En aquesta mateixa web es pot consultar l’agenda amb tota la programació en format digital.

 

Notícies relacionades:
Micro Shakespeare, la instal·lació dels garrotxins Toronell i Domene, s’estrena a la Fira Tàrrega
El trompetista Joe Magnarelli en concert a la Sala Torín juntament amb el saxofonista Llibert Fortuny dins del segon cicle de Jazz Olot
Mateusz Borowiak, guanyador del premi Maria Canals, interpreta peces del Pare Antoni Soler en el concert homenatge a aquest compositor olotí