La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca reclama als jutjats d’Olot que apliquin la llei ‘antidesnonaments’

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca ha fet aquest matí una acció conjunta a tot Catalunya, i ha presentat als jutjats un escrit per a complir la llei per a evitar els desnonaments aprovada el passat 29 de juliol. A Olot han presentat l’escrit trenta membres de la Plataforma.

El passat 29 de juliol el Parlament de Catalunya va aprovar, a instàncies d’una Iniciativa Legislativa Popular de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, la Llei 24/2015 de mesures urgents per a afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica; aquesta va entrar en vigor d’obligada aplicació el 6 d’agost. De moment, però, els jutjats no estan emprant aquesta llei que impedeix els desnonaments. Davant d’aquest fet, una vintena de membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca a Olot ha presentat aquest dimecres un escrit als jutjats d’Olot per instar a fer complir la normativa als jutges. Segons la PAH, encara es tramiten processos de desnonaments, tot i que la llei pot aturar aquests procediments en diversos casos.

L’acció de la PAH ha estat conjunta a tot Catalunya, i a les ciutats on la Plataforma té representació s’ha presentat el mateix escrit als jutjats corresponents, demanant la suspensió cautelar dels procediments que respecta la llei.

 

Notícies relacionades:
El Govern municipal d’Olot celebra les mesures anunciades per la Generalitat per pressionar els bancs amb pisos buits i la PAH exigeix més mà dura
La PAH de la Garrotxa denuncia la venda de la gestió dels préstecs hipotecaris de CatalunyaCaixa al fons voltor nord-americà Blackstone
La PAH de la Garrotxa exigeix a l’Ajuntament d’Olot que compleixi la moció aprovada fa 10 mesos i multi els bancs amb pisos buits

x