L’equip de ‘El Pregón’ elogia la bona predisposició dels figurants garrotxins

Des de fa dues setmanes Santa Pau s’ha convertit en un plató de cinema. El rodatge de ‘El Pregón’ protagonitzat per Andreu Buenafuente i Berto Romero ha alterat la tranquil·litat del municipi per uns dies, portant a una seixantena de persones a viure el dia a dia al poble.

L’arribada d’un grup de turistes anglesos a la Plaça Major de Santa Pau revoluciona el rodatge de ‘El Pregón’. És el mateix director del film, Dani de la Orden, qui els engresca a sumar-se a la 50a de figurants que estan gravant juntament amb els protagonistes de la pel·lícula, Andeu Beunefuente i Berto Romero.

Santa Pau va ser escollida per complir tots els requisits de localització del film: un poble amb encant amb carrers i parets de pedra, prop de Barcelona i amb totes les localitzacions necessàries per convertir-se en Proverzo, un poble de l’interior d’Espanya. Una d’aquestes localitzacions és la Plaça Major, en la que durant tot el matí d’ahir, la 50a de figurants presents al rodatge van repetir una vegada i una altra la mateixa escena. De fet, la bona predisposició dels figurants és una de les coses que més agraeix l’equip del rodatge.

Els figurants del film no són els únics que s’han entregat totalment al rodatge. Tot Santa Pau hi està bolcat. Des de l’ajuntament que ha cedit els espais públic, fins als mateixos veïns que han obert les portes de casa seva i dels seus establiments ja sigui per gravar diferents escenes, com és el cas de la Fonda Can Menció, o bé per convidar-los a menjar. Entre l’equip tècnic que resideix aquestes 4 setmanes de rodatge a Santa Pau, no ha passat desapercebuda la tranquil·litat del poble.

En total són una 60 de persones les que, fins al 25 de setembre que acabi el rodatge, s’han instal·lat al municipi garrotxí. Una quantitat de persones, que com ja era d’esperar, influeix en la vida econòmica de Santa Pau.

A mesura que avança el rodatge es van descobrint detalls d’aquesta producció de El Terrat i Atresmedia. En ‘El Pregón’, els germans Juan i Richi Osorio, interpretats per Andreu Buenafuente i Berto Romero, són dues estrelles d’un grup de música electrònica dels noranta que han tocat fonts. Tot i prometre’s no tornar-se a veure, accedeixen a fer juntament el pregó de la festa major del seu poble natal per una bona quantitat de diners. La seva intenció és arribar i marxar el més aviat possible, però els seus fans, algunes tradicions ancestrals i plans ocults els ho impediran.

 

Notícies relacionades:
El rodatge d’El Pregón, de Buenafuente i Berto Romero, té un impacte positiu en l’economia de Santa Pau
Més de 400 persones participen al càsting per fer d’extra a la pel·lícula ‘El Pregón’, que es gravarà a Santa Pau
Santa Pau serà l’escenari del film ‘El Pregón’, protagonitzada per Andreu Buenafuente i Berto Romero, que es començarà a rodar el mes de setembre

x