Olot acollirà unes jornades nacionals i un simposi internacional europeu sobre la conservació del cranc de riu

Les Jornades Espanyoles sobre Conservació del Cranc de Riu autòcton i el Simposi internacional amb el mateix nom es celebraran a Olot del dilluns al divendres de la setmana que ve. En elles hi participaran més de 170 persones, tant de l’estat espanyol com d’arreu d’Europa.

Olot acollirà les Jornades Nacionals i el Simposi Internacional sobre la Conservació del Cranc de Riu Autòcton entre els dies 21 i 25 de setembre. Durant tota la setmana es durant a terme tot un seguit d’activitats, xerrades i ponències relacionades amb el cranc de riu de potes blanques i les problemàtiques de les altres espècies de cranc de riu invasores.

Miquel Campos, de l’organització, explica que de fet la intenció era fer només les jornades sa nivell nacional, però que la Comissió Europea “vol que hi hagi ressò a tots els països membres” i es van veure obligats a organitzat també el simposi. De totes maneres, per evitar que la vessant internacional no jugués en contra de la participació d’investigadors i científics locals, es va dividir-les en dos.

Les Jornades Nacionals es faran els dos primers dies i hi participaran 104 persones d’arreu de l’estat i comptarà amb un total de 18 ponències. El Simposi Internacional es centrarà en els avenços científics recents i en les estratègies i experiències específiques per aconseguir una conservació a llarg termini dels crancs de riu. Es farà de dimecres a divendres amb la participació de 75 científics, investigadors i gestors europeus de països com Irlanda, la República Txeca, França o Croàcia. En aquest cas seran 8 les ponències que s’organitzen. Durant tota la setmana també es faran altres activitats complementaries, com presentacions en tipologia pòster amb panells informatius o una exposició, en aquest cas oberta a tothom, a Can Trincheria sobre el Cranc de Riu. Tot això es complementarà amb visites tècniques de camp, tant al centre de reproducció del cranc de riu de potes blanques d’Olot com a indrets naturals on es poden trobar en estat natural.

Les Jornades i el Simposi s’organitzen des del Consorci de l’Estany i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa juntament també amb el Consorci del Ter i s’emmarquen dins del Projecte Life Potamo Fauna, que entre el 2014 i el 2019 actua en onze espais de les comarques Gironines recuperant i conservant diverses espècies amenaçades. La protecció del cranc de riu, de fet, és una de les més destacades i s’emporta gairebé el 50% dels 1’9 milions d’euros del pressupost.

L’Estat Espanyol és una de les localitzacions recurrents per a l’organització de congressos sobre el cranc de riu. El darrer va tenir lloc l’any 2009 a València.

 

Notícies relacionades:
Neixen més de 5.000 cries de cranc de riu que serviran per repoblar els rius Fluvià, Ter i Muga
L’Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa rep una subvenció per a continuar amb la sensiblització per la conservació del cranc de riu autòcton al Fluvià
L’ampliació i millora del Centre de Reproducció del Cranc de Riu d’Olot permetrà que neixin 10 vegades més crancs autòctons

Deixa un comentari