Olot acollirà la cloenda del projecte internacional de recerca volcànica Vuelco, finançat per la Unió Europea

La setmana que ve Olot acollirà dos esdeveniments. A més de les Jornades Nacionals i el Simposi Internacional sobre el cranc de riu autòcton, que ja els varem explicar ahir, també es durà a terme la cloenda del projecte internacional Vuelco, dedicat a la recerca volcànica.

Una quarantena de persones de diferents indrets d’Europa i Amèrica Llatina es donaran cita a Olot durant tota la setmana que ve per cloure el projecte de recerca finançat per la Unió Europea Vuelco. Aquest des del 2012 ha estat investigant i realitzant cursos en diversos països del món per intentar determinar com predir una erupció moments previs a que aquesta es produeixi. “La recerca ha anat enfocada a analitzar sòl i subsòl, la geofísica i la geoquímica de la terra per preveure en els moments imminents d’una erupció què denota que passarà” explica Jordi Calabuig, director de la Fundació Estudis Superiors d’Olot.

Olot acull el darrer dels cursos, sota el títol ‘Fer Front a l’Activitat Volcànica’, amb una trobada dels participants del projecte que servirà per cloure’l definitivament amb la redacció de l’informe final. El motiu, pel que s’ha escollit Olot per posar el punt i final de Vuelco és perquè la Zona Volcànica de la Garrotxa encara està poc estudiada. És per aquest motiu que des del CSIC s’està intentant que hi hagi més recerca sobre la zona volcànica i així donar-la a conèixer i per fer-ho, “la millor manera és fer-la visitar” assegura Calabuig.

Durant la setmana els participants al congrés faran diverses sortides de camp a el Croscat, la zona de Bosc de Tosca i Santa Pau així com també assistiran a conferències i finalment, la presentaran les conclusions del projecte.

 

Notícies relacionades:
Olot es reivindica com a ciutat acollidora de congressos i seminaris de petit format amb 2.300 visitants i 35.000 euros al 2014
Olot acollirà unes jornades nacionals i un simposi internacional europeu sobre la conservació del cranc de riu
El Postgrau en Vulcanologia porta a la Garrotxa estudiants de set països diferents

Deixa un comentari