Una setantena de persones assisteix a la presentació de la Plataforma Garrotxa Acull en una concentració de solidaritat amb els refugiats

Aquest divendres al vespre s’ha presentat a les escales de Sant Esteve la plataforma Garrotxa Acull. Es tracta d’un ens assembleari que lluitarà perquè els refugiats afectats per la guerra de Síria i altres indrets en conflictes bèl·lics puguin arribar a la Garrotxa.

La plataforma Garrotxa Acull va néixer fa unes tres setmanes, a proposta d’alguns ciutadans preocupats per la catàstrofe humanitària i l’èxode massiu de Síria i altres països cap a Occident.

Aquest divendres s’ha presentat la plataforma en societat, en un acte que va reunir una setantena de persones. Es preveu que a mitjà termini arribin algunes famílies de refugiats a la Garrotxa i s’hi està treballant amb l’ajuntament. Probablement d’aquí uns tres mesos Olot pugui acollir entre sis i deu famílies sirianes i d’altres països que fugen dels conflictes bèl·lics que afecten les seves terres. Ara per ara, el seu objectiu primordial és recaptar diners i material per ajudar aquests refugiats en el seu viatge per allunyar-se de la guerra i la violència.

 

Notícies relacionades:
Els ajuntaments de capitals de comarca de Girona coordinen esforços per oferir una acollida de qualitat als refugiats
UCFR demana el suport de tots els municipis de la comarca en la crisi dels refugiats mentre que l’Ajuntament d’Olot i Riudaura s’ofereixen a acollir-ne

x