La marxa ciclista 100% Tondo arriba a la seva cinquena edició amb cartell de luxe i superant amb escreix el miler de participants

La marxa en record del desaparegut Xavi Tondo es fa més gran any rere any i en la seva cinquena edició ho ha tornat a demostrar. Gairebé 1.200 ciclistes han pres part en una marxa sense competitivitat però amb un cartell de luxe. El campió del Dakar Nani Roma ha encapçalat el cartell d’una prova cada any més reconeguda a tot el país. 


Els seus amics i familiars el recorden cada dia, però un miler de persones ho fan un cop a l’any d’una manera plena de simbolisme i envoltats del que a ell més li agradava, la bici. Xavi Tondo és a la memòria de tots i un any més, en la cinquena edició de la 100% Tondo, se l’ha homenatjat de la millor manera possible.

Nani Roma ha encapçalat un cartell de luxe en aquesta marxa que transcorre el recorregut que solia fer Xavi Tondo per entrenar a la Garrotxa i rodalies, sortint des de Sant Joan les Fonts, passant per Castellfollit, Sant Jaume de Llierca, Besalú i Banyoles i acabant altre cop a Sant Joan en la ruta curta de 68 quilòmetres o bé a Vallter, en el recorregut llarg de 168 quilòmetres que es desvia des de la rotonda de la Canya.

En una marxa cicloturista i sense cap ànim competitiu tot i el bon cartell, més d’un miler de persones hi han pres part. En total, 1.200 ciclistes que es van inscriure ahir durant la Tondo Kids, per als més menuts, en un cap de setmana on el ciclisme ha tornat a inundar les carreteres garrotxines amb bon ambient i bon nivell.

Però tot i no ser competitiva, s’ha de destacar que enguany la prova ha tingut dos guanyadors olotins. En la volta curta s’ha imposat Santi Sala, mentre que en la llarga, Adrià Moreno ha estat el primer en creuar la línia de meta.

Una prova farcida d’alicients que es du a terme amb el suport de desenes de voluntaris que, any rere any, recorden de la millor manera la figura de Xavi Tondo.

 

Notícies relacionades:
La 100% Tondo i la marxa Trepitja Garrotxa omplen d’esport el cap de setmana a la Garrotxa
Les inscripcions a la marxa 100% Tondo ja estan obertes a un preu més econòmic i amb l’opció de comprar una equipació exclusiva per als participants
Un miler de persones pedalen un any més en record de Xavi Tondo