Els candidats per Girona confronten les propostes sobre el futur de Catalunya al debat coproduït per les principals televisions locals

Les principals televisions locals de Girona han coproduït l’únic debat a les eleccions amb els caps de llista per la demarcació de les forces amb representació al Parlament de Catalunya. El debat, moderat pel director d’OLOT TELEVISIÓ, Albert Brosa, s’ha estructurat els dos blocs. En el primer, els candidats han pogut confrontar les seves propostes sobre la relació amb la resta de l’Estat espanyol.

La recepta que les diferents forces polítiques volen aplicar sobre la relació que Catalunya ha de tenir amb la resta de l’Estat espanyol en el futur, va quedar clara ja des del primer minut que el debat dels caps de llista per Girona va reservar perquè els candidats presentessin les seves propostes.

Les diferències van trobar-se tant en les fórmules per marxar de les forces sobiranistes o les de l’encaix amb la resta de l’Estat de les forces unionistes. També hi va haver diferències sobre el temps en què aquestes fórmules s’han d’aplicar.

Interpel·lats pel cap de llista de Catalunya Sí que es Pot a Girona, els candidats de Junts pel Sí i la CUP van clarificar la seva postura sobre la investidura del nou president si les enquestes es confirmen. Lluís Llach va assegurar que si la seva coalició guanya, proposaran Artur Mas com a president. Benet Salellas, de la CUP, va dir que la seva formació no investirà Mas i que hi ha El bloc sobre la independència va tenir lloc durant la primera part del debat. La segona es va dedicar a les polítiques econòmiques i socials previstes per les diferents candidatures.

 

Notícies relacionades:
L’educació, la sanitat i les pensions centren el pes de les polítiques socials al debat dels caps de llista de Girona
El debat electoral assoleix un 10% de share en horari de màxima audiència
Les principals televisions locals de Girona, entre les quals Olot Televisió, coprodueixen el debat electoral de la demarcació

x