L’educació, la sanitat i les pensions centren el pes de les polítiques socials al debat dels caps de llista de Girona

En el bloc sobre les polítiques econòmiques i socials, el debat dels caps de llista de Girona a les eleccions del 27 de setembre va girar sobretot entorn dels programes de les diferents candidatures sobre educació, sanitat i pensions.

L’advertiment del vicepresident de la Comissió Europea sobre que una regió independitzada d’un estat quedaria fora de la Unió Europea va irrompre en el bloc dedicat a les polítiques econòmiques al debat dels caps de llista per Girona a les eleccions al Parlament de Catalunya. Sobre sanitat i educació, els candidats van mostrar diferència pel que fa a les polítiques que s’han de prioritzar per arribar a una solució. Les prioritats també van ser debatudes a l’hora de parlar de les pensions, un tema en el que Unió i la CUP van fer paleses diferències de plantejament substancials. La garantia o no de les pensions en una Catalunya independent va ser un tema llargament debatut en el tram final del debat electoral.

Tots els candidats van poder debatre amb intervencions breus i amb un temps similar per a cadascun en un debat electoral ordenat i clarificador.

 

Notícies relacionades:
– Els candidats per Girona confronten les propostes sobre el futur de Catalunya al debat coproduït per les principals televisions locals
– El debat electoral assoleix un 10% de share en horari de màxima audiència
– Les principals televisions locals de Girona, entre les quals Olot Televisió, coprodueixen el debat electoral de la demarcació