Prement un botó virtual, els comerços i entitats d’Olot podran alertar directament la Policia Municipal en cas d’emergència

Els comerços i entitats d’Olot poden disposar d’un servei gratuït d’alertes per avisar a la Policia Municipal en situacions d’emergència. El servei ja està en funcionament i forma part de les millores en seguretat i vigilància que es preveuen a la ciutat pels propers mesos, entre les quals destaca també la adquisició d’un servei de guia caní o la instal·lació d’una altra càmera de videovigilància al centre d’Olot.

En cas de robatoris, furts, aldarulls o qualsevol situació d’emergència que es pugui viure en un local, comerç o entitat de la ciutat ara es podrà avisar directament a la Policia Municipal d’Olot perquè intervingui prement un botó virtual. El Botó Vermell o Drag Alert, és un sistema d’aleta gratuït apte per a telèfons mòbils i tabletes que connecta directament la terminal Android del local o comerç amb el servei d’incidències de la policia local que, en cas de ser activat, genera un senyal d’emergència indicant la ubicació de l’establiment.

Els comerços podrien trucar al telèfon i donar el missatge de pròpia veu, però “òbviament és molt més discret prémer un botó i que puguem saber quina és la botiga que ens ha demandat i puguem enviar un patrulla el més aviat possible”assegura Ignasi López, cap de la Policia Municipal d’Olot.

El sistema el pot sol·licitar qualsevol entitat o comerç amb una seu fixa a Olot, i no s’hi poden acollir aquelles establiments que per llei estan obligats a estar connectats a una central d’alarmes.

Per millorar també la seguretat, la Policia Municipal instal·larà tres càmeres noves. Una d’elles serà de videovigilància i es sumarà a les que ja hi ha al centre de la ciutat. En aquest cas es col·locarà al Barri de Sant Ferriol, als Quatre cantons.  Les altres dues, són lectors de matrícules per instal·lar als accessos a la ciutat, encara per determinar. Actualment a Olot ja n’hi ha un a la Solfa, que està donant molt bon resultat per controlar els vehicles que entren per aquest accés.

Un exemple de l’ús que es dona a aquests lectors de matrícules és el de detectar vehicles que tenen alertes policials. Fa dues setmanes es va registrar i detectar objectes robats en un vehicle estacionat a la ciutat, en cas que aquest tornés a accedir a Olot i fos detectat per una de les càmeres, es podria seguir fàcilment i evitar així possibles furs. “Si pots arribar a saber quin és el vehicle que porten aquestes persones, pots donar d’alta aquesta matrícula i posar una nota respecte que aquest vehicle en altres ocasions ha vingut a la ciutat a delinquir” explica López.

Finalment un altre de les novetats més destacades del cos de la Policia Municipal d’Olot és la recuperació d’un servei de guia caní amb un gos. Aquest es preveu que pugui començar a treballar a la ciutat a principis de l’any que ve i servirà per reforçar, sobretot, la vigilància de consum i venda de drogues en petites quantitats.

El gos també s’utilitzarà en les classes de sensibilització a les escoles, el patrullatge per la ciutat i els controls d’alcoholèmia. Totes aquestes són eines que milloren el cos de la Policia Municipal d’Olot perquè pugui seguir exercint la seva feina amb efectivitat.

 

Notícies relacionades:
La Policia Municipal d’Olot intervé roba i ulleres robades a la ciutat per valor de 600 euros
Olot instal·la dues noves càmeres de videovigilància i estudia ubicar-ne una tercera

x