Benet Salellas, candidat de la CUP per Girona: “La banca tem el canvi de model econòmic que acompanya la nostra proposta d’independència”

La CUP vol la independència en paral·lel a un canvi de model econòmic que considera extremadament injust i desigual, un canvi que la banca tem, segons ha afirmat el cap de llista per Girona, Benet Salellas. Ho va dir ahir a l’acte central de campanya d’Olot al Teatre Principal, juntament amb Quim Arrufat, Marta Ball·llosera i els candidats garrotxins.

Un vídeo protagonitzat per algunes de les cares visibles de la CUP – Crida Constituent va iniciar l’acte central de campanya de la candidatura a Olot per dir als assistents, unes 300 persones que van omplir la platea i el primer pis del Teatre Principal, que la gent és el motor del seu projecte. Benet Salellas, Marta Ball·llosera i Quim Arrufat, a més dels candidats garrotxins, Marc Muntanya, Toia Codina i Martí Lleixà, van explicar que fonamenten el seu programa en tres grans propostes: independència, procés constituent i pla de xoc davant la situació d’emergència social.

El cap de llista per Girona, Benet Salellas, va explicar que els bancs temen que la proposta d’independència de la CUP vagi acompanyada d’un canvi de model econòmic. Salellas va dir que això justifica encara més el sí a la ruptura amb l’Estat.

Marta Ball·llosera, número 2 de la CUP per Girona, va explicar el model territorial que proposa la candidatura, basat en el desmantellament de les centrals nuclears en favor de les energies renovables i el replantejament de la planificació urbanística, d’infraestructures i en matèria de l’aigua. A l’acte central de la CUP a Olot també va haver lloc per a la música i la poesia, a càrrec de la cantautora Roser Rubió i l’olotí Lluís Riera.

 

Notícies relacionades:
La CUP reivindica el 27-S com el tret de sortida d’un procés de ruptura en un acte electoral a Sant Joan les Fonts
Junts pel Sí, Catalunya Sí que es Pot i la CUP escenifiquen l’inici de la campanya amb l’enganxada de cartells al Firal d’Olot

x