El Departament d’Agricultura vol crear un cos especial d’agents rurals per controlar la població de porcs senglars

Tot i els esforços dels caçadors, que han sortit a caçar durant gran part de l’any, la població de porcs senglars no disminueix i com hem vist aquests dies, les destrosses en camps de conreu i entorns urbans són cada vegada més greus. Davant el fracàs de les mesures adoptades l’any passat, el Departament d’Agricultura ha pres una determinació i estudia la creació d’un cos especialitzat d’agents rurals.

Divendres Santa Pau despertava amb aquestes destrosses al camp de futbol del municipi. Era el segon episodi d’afectacions en una setmana. Els caçadors gironins asseguren que la població de senglars no es redueix. La temporada passada van abatre’n 13.000, aquest any han sortit a caçar durant gran part de l’any i preveuen abatre’n més de 13.000. Però la població d’aquests animals continua estante descontrolada. Paral·lelament, cau el nombre de caçadors censats dins de la Federació de Caça de les comarques gironines, i no han funcionat mesures implantades des de la Generalitat, com les batudes escepcionals que van programar després de la delaració d’emergència cinegètica.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca vol crear un cos especialitzat d’agents rurals per detectar els indrets on s’ha incrementat la població de porcs senglars i regularitzar-la. Ho ha dit aquest migdia el conseller Jordi Ciuraneta durant la visita que ha fet a la cooperativa la Fageda de Santa Pau.

Properament, el departament detallarà quan començarà a ser operatiu el cos especialitzat d’agents rurals i quines comarques són les prioritàries a l’hora de regularitzar la població de senglars.

 

Notícies relacionades:
Un grup de senglars destrossa el camp de futbol de Santa Pau, el segon atac en només una setmana
– El director del parc natural de la Garrotxa veu lògic que els espais naturals passin a dependre de Territori i Sostenibilitat
– La declaració del nou Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser satisfà als municipis del ripollès que en formen part

x