El director del parc natural de la Garrotxa veu lògic que els espais naturals passin a dependre de Territori i Sostenibilitat

El conseller d’Agricultura, Jordi Ciuraneta, ha explicat també aquest migdia la reestructuració que el Govern va aprovar ahir perquè els espais naturals de Catalunya passin a dependre del departament de Territori i Sostenibilitat i no d’Agricultura, com fins ara. El canvi tornarà a agrupar la gestió dels espais naturals amb el servei de planificació, com històricament passava en el desaparegut Departament de Medi Ambient. El director del parc natural de la Garrotxa veu lògica la reestructuració.

Ahir el Govern de la Generalitat va aprovar la reestructuració de competències en medi natural i biodiversitat. Amb aquesta reestructuració, els espais naturals deixen de dependre del Departament d’Agricultura i passaran a estar gestionats des pel Departament de Territori i Sostenibilitat.

El motiu del canvi l’explicava aquest migdia a la Garrotxa el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Jordi Ciuraneta, que ha visitat la cooperativa la Fageda. El conseller ha dit que es fa per organitzar millor la planificació però ha assegurat que Agricultura seguirà vetllant pels pagesos i ramaders que treballen dins d’aquests espais. Per la seva banda, el director del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, Xavier Puig, considera lògic el canvi. Amb la reestructuració, la gestió dels espais naturals de Catalunya passarà a dependre de la direcció general de polítiques ambientals del Departament de Territori i Sostenibilitat, la qual cosa ha de millorar la planificació sobre aquests tipus de zones protegides.

 

Notícies relacionades:
– La declaració del nou Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser satisfà als municipis del ripollès que en formen part
– El Departament d’Agricultura vol crear un cos especial d’agents rurals per controlar la població de porcs senglars

x