La declaració del nou Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser satisfà als municipis del ripollès que en formen part

La reestructuració de les competències que farà que els parcs naturals passin a dependre del Departament de Territori i Sostenibilitat ha coincidit amb la declaració d’un nou parc natural, el de les Capçaleres del Ter i del Freser. Els municipis que en formen part es mostren satisfets amb la notícia.

Satisfacció general dels municipis que conformen el nou Parc de les Capçaleres del Ter i del Freser. En destaquen, sobretot, que ha estat un projecte comarcal on s’ha buscat la transversalitat i la cohesió de la comarca del Ripollès. A més a més, també es feliciten que es regeixi per un nou model de gestió on el territori tindrà un gran pes específic. Tot i així encara no s’ha determinat en quin dels municipis se situarà la seu tot i que, Queralbs continua postulant-se per esdevenir-ne. Així ho ha explicat, l’alcaldessa del municipi, Imma Constans. Insert. Una decisió que es podria conèixer quan el decret de declaració surti a la llum o bé en la redacció del Pla Especial del Parc, el document que determinarà com es regirà aquest nou espai protegit. Un document que des de la comarca es veu com un repte i una oportunitat per acabar de definir com serà.

 

Notícies relacionades:
El director del parc natural de la Garrotxa veu lògic que els espais naturals passin a dependre de Territori i Sostenibilitat
El Departament d’Agricultura vol crear un cos especial d’agents rurals per controlar la població de porcs senglars

x