L’Ajuntament d’Olot neteja la llera del riu Fluvià a l’espera d’un projecte per revaloritzar-lo

Aquests dies l’Ajuntament d’Olot està netejant de la llera del Fluvià. Les tasques, amb un cost de 15.000 euros, s’estan realitzant des de diferents empreses i al llarg dels 6km del tram municipal del riu. Aquestes són el punt de sortida d’un projecte del consistori per revaloritzar el Fluvià a la ciutat.

Feia quatre anys que a Olot no es netejava la llera del Fluvià, ara s’està fent a consciència, en previsió de les pluges que s’esperen per aquesta tardor, extreien la vegetació i també els residus i la brossa que hi tiren els ciutadans. En aquest sentit, el regidor de Medi Ambient del consistori olotí, Josep Guix, ha fet una crida als ciutadans a tenir cura pel riu i ha lamentat que hi hagi ciutadans que hi llencin deixalles.

La neteja del riu Fluvià, pressupostada en 15.000 euros, és una de les tasques més destacades del projecte que s’ha d’incloure dins el nou Pla de Govern amb la voluntat de destacar la importància que el riu té per a la ciutat des de tots els aspectes, tal com ha explicat Guix: “El riu com a element perquè els ciutadans puguin gaudir, però també com a conductor de l’aigua i com a element de medi ambient, que aporta vegetació, flora i fauna a la ciutat”.  El projecte del riu Fluvià està previst que inclogui la neteja anual de la llera i també la millora d’alguns trams del riu.

x