El candidat de Junts pel Sí Carles Puigdemont i el del PPC Enric Millo mostren postures irreconciliables a tres dies per a les eleccions

Ahir el programa Pros i Contres va entrevistar dos representants del Sí i del No sobre la independència de Catalunya. D’una banda, Carles Puigdemont, alcalde de Girona, president de l’Associació de Municipis per la Independència i número 3 de la candidatura de Junts pel Sí; de l’altra, Enric Millo, president del Partit Popular Català a les comarques de Girona i candidat del partit per aquesta demarcació. Les respostes van deixar clar postures difícilment reconciliables entre les dues formacions.

Les entrevistes del programa Pros i Contres al candidat de Junts pel Sí Carles Puigdemont i el candidat del PP Català Enric Millo, van deixar palesos punts de vista difícilment reconciliables, primerament, pel que fa a la percepció de les relacions entre Catalunya i l’Estat. Mentre que Puigdemont considera Espanya un estat centralista que empobreix dia a dia les institucions catalanes, Millo assegura que “Espanya és l’estat més descentralitzat d’Europa”, en què Catalunya pot gaudir de prou marge d’autogovern. Les dues formacions, amés, s’acusen mútuament de no haver volgut dialogar i que difícilment ho farien amb l’avançament del procés independentista.

Les divergències d’opinió van continuar pel que fa a les conseqüències d’una hipotètica independència de Catalunya i la possibilitat de seguir a la Unió Europea. Enric Millo assegura que Catalunya quedaria fora de la Unió Europea, amb tots els efectes econòmics negatius que comportaria, mentre que Carles Puigdemont assegura que Catalunya complirà escrupulosament amb tots els requisits legals per ser-hi. El candidat de Junts pel Sí creu que les dues nacions quedarien reforçades amb “un tracte d’igual a igual” mentre que Millo creu que “Catalunya quedarà arruïnada i Espanya molt tocada”. Els dos candidats creuen que la seva opció serà la majoritària diumenge a les eleccions al Parlament de Catalunya. Les urnes decidiran un futur que sembla diferent segons a qui se li demana.