El Lluèrnia amplia una setmana la seva programació, amb Jordi Hidalgo com a Hortolà de la Llum 2015

El proper 7 de novembre es celebrarà la 4a edició del Lluèrnia, el festival del foc i de la llum a Olot. El certamen arriba amb novetats, ja que viurà tota una setmana de programació prèvia d’activitats, sota el nom de ‘La Fumarola’. A més, el Lluèrnia tindrà aquest 2015 una vessant solidària col·laborant amb Càritas Garrotxa.


Queda una mica més d’un mes perquè Olot torni a gaudir del seu festival més ‘brillant’. El Lluèrnia s’ha convertit, després de tres edicions, en un dels esdeveniments ineludibles de la ciutat, i aquesta setmana ja s’han avançat alguns detalls del festival, que es celebrarà el proper 7 de novembre. Els carrers del centre acolliran 50 instal·lacions i intervencions de foc i llum, en una edició especial: aquest 2015 es celebra l’Any Internacional de la Llum, i per aquest motiu el Lluèrnia amplia durant la setmana prèvia la seva programació d’activitats, sota el nom de La Fumarola.

Una altra de les incògnites desvetllades és la figura de l’Hortolà, que enguany recau en l’arquitecte olotí Jordi Hidalgo. Ell serà l’encarregat de fer l’Hort de Lluèrnia, una intervenció que aquest 2015 traspassa la tradicional interpretació del foc i la llum.

A més, la vessant solidària també apareix en el festival d’aquest 2015: els olotins podran comprar unes petites espelmes de color per tal que tothom les encengui i les col·loqui en espais públics. Els beneficis es destinaran integrament a Càritas Garrotxa.

 

Notícies relacionades:
El festival del foc i de la llum Lluèrnia es celebrarà el 7 de novembre
‘Farga Budell’ posa el punt final al Festival Lluèrnia 2014
Olot s’omple de gent per gaudir del Lluèrnia, el Festival del Foc i la llum, que ha inaugurat el Conseller de Cultura Ferran Mascarell