El Simposi Internacional del cranc de riu permet posar en comú les visions de la problemàtica d’aquest crustaci en els diferents països del Life Potamo Fauna

Des de dimecres i fins divendres a Olot s’està celebrant el Simposi Internacional de Conservació del Cranc de Riu Autòcton. Aquest és la continuació de les jornades nacionals que es van fer a principis de setmana. En el simposi internacional europeu hi participen més de 70 científics de diversos països d’arreu d’Europa que formen part del projecte Life Potamo Fauna com són Finlàndia, Suècia, la República Txeca, Itàlia o Franca i que permet posar en comú com es viu la problemàtica a cada estat; “això enriqueix molt el coneixement entre els científics i permet buscar estratègies de futur per mirar de conservar l’espècie” explica Miquel Campos, membre de l’organització del simposi.

Notícies relacionades:
Les poblacions de cranc de riu autòcton de la Muga i de Falgars són els que presenten resistència al fong portat pel cranc roig americà
Un estudi revela que algunes poblacions de cranc de riu de la Garrotxa i comarques veïnes són resistents a la malaltia del cranc roig americà
Olot acollirà unes jornades nacionals i un simposi internacional europeu sobre la conservació del cranc de riu