La Bianyal 2015 incorporarà cases pairals al recorregut perquè s’hi mostrin intervencions artístiques

L’últim cap de setmana d’octubre tindrà lloc la segona edició de la Bianyal, un itinerari per diferents intervencions artístiques ubicades per a l’ocasió en edificis emblemàtics de la Vall de Bianya, a la Garrotxa. Encara falten setmanes per a l’esdeveniment, però l’associació Binari i l’Ajuntament ja fa temps que s’hi han posat a treballar, ja que aquest any l’edició incorporarà novetats.

L’any passat, per a la seva primera edició, la Bianyal va recórrer algunes de les millors esglésies romàniques de la Vall de Bianya. Aquest any canvia totalment l’itinerari i a més d’esglésies, incorporarà dues cases pairals d’importància històrica al municipi.

Els emplaçaments condicionen les obres portades pels artistes convidats. En altres ocasions, és l’espai el que condiciona les intervencions artístiques. Quim Domene va ser un dels artistes convidats en la passada edició. Afirma que va fer una intervenció expressa per a l’església on s’hi havia de mostrar. Una altra novetat d’aquesta edició serà l’habilitació d’un espai lúdic amb actuacions musicals en viu.
Notícies relacionades:
La Bianyal reuneix en un únic itinerari l’art contemporani d’artistes garrotxins i l’art romànic de la Vall de Bianya
L’Ajuntament de la Vall de Bianya aposta per l’art i el patrimoni cultural amb l’itinerari ‘Bianyal 2014′

Deixa un comentari