El taller de cosidores del Ball Pla de Sant Miquel ultima els detalls del més d’un centenar de vestits que es podran veure desfilar pel barri

Aquest cap de setmana el barri de Sant Miquel d’Olot celebra la seva festa major. Com és habitual, un dels actes més destacats de la festivitat serà el Ball Pla, que es celebrarà dissabte a les 8 del vespre. Per a fer-lo possible, des de finals de juliol un grup de cosidores del barri treballen per crear el centenar de vestits de paper que s’hi podran veure.

L’activitat no s’atura ni un moment al taller de cosidores del barri de Sant Miquel d’Olot a poques hores de la celebració del Popular Ball Pla. Demà és el gran dia i encara queden vestits de paper per acabar de cosir. Les proves de vestuari amb algunes de les models ajuden a polir totes les indumentàries i és que tots els membres del taller cuiden fins el més petit detall perquè tot surti a la perfecció després de treballar durant dos mesos a les ordres dels directors del taller, en Carles Soler i la Carlota Rodríguez. En el cas de la Carlota, aquest ha estat el seu primer any al capdavant del taller.

Per a la Carlota aquesta ha estat una experiència “molt interessant” i amb la que ha pogut aprendre molt ja que “no havia treballat mai amb paper”.

Ella ha estat l’encarregada de dissenyar tots els vestits de nit, més típics d’aquesta activitat mentre que el reconegut modista garrotxí Carles Solé s’ha encarregat dels vestits de les comparses que participen a la desfilada que aquest 2015 són la Canravalesca i el CPA Olot.

A més de les comparses, un dels vestits que centra totes les mirades durant la desfilada del ball pla és el de la pubilla del barri. Per fer-lo la Carlota ha tingut molt en compte els seus gustos.

Enguany seran unes 150 persones les que desfilaran pel barri durant la celebració del Ball Pla i d’aquestes 110 aniran amb vestits de paper. Des del taller de cosidores s’anima a tota aquella gent que tingui ganes de cosir, a sumar-se al seu grup de cares a la propera edició del Ball Pla.

 

Notícies relacionades:
Prop de 120 vestits de paper desfilen pels carrers de Sant Miquel durant el ‘Ball pla’
L’organització del Ball Pla de les Festes del Barri de Sant Miquel fa una crida a la participació de més parelles aquest any