La combinació dels paràmetres de sismicitat, deformació del terreny i gasos és la més efectiva per predir erupcions volcàniques

La combinació dels paràmetres de sismicitat, deformació del terreny i gasos és el mètode més efectiu per predir les erupcions volcàniques. Són les conclusions del Vuelco, un projecte volcanològic internacional que ha durat quatre anys i que ha finalitzat aquesta setmana a la Garrotxa. Les conclusions del projecte s’aplicaran en les properes investigacions per a la predicció d’erupcions al món.

El projecte geològic Vuelco, que ha implicat una seixantena d’investigadors d’Europa i Amèrica, ha finalitzat aquesta setmana a la Garrotxa. Ahir a la tarda, els investigadors debatien les conclusions d’aquest projecte que durant quatre anys ha tingut com a objectiu estudiar els paràmetres més efectius a l’hora de predir una erupció volcànica. Els responsables dels grups de treball dels diferents països participants admeten que encara s’està lluny de predir amb exactitud el moment d’una erupció volcànica. Tot i així, han pogut determinar quins són els paràmetres que, combinats, ofereixen una major efectivitat. Els processos definits com a més efectius durant el projecte Vuelco s’aplicaran en les properes investigacions vulcanològiques. Els investigadors participants incorporaran els coneixements adquirits en el treball que emprenen en els seus països d’origen. Durant quatre anys, els investigadors participants al Vuelco s’han anat trobat en diferents reunions arreu del món. L’última trobada a la Garrotxa els ha permès veure els volcans monogenòmics de prop i gaudir de les prestacions que la comarca ofereix en estades per raons laborals.

 

Notícies relacionades:
Olot acollirà la cloenda del projecte internacional de recerca volcànica Vuelco, finançat per la Unió Europea
Olot es reivindica com a ciutat acollidora de congressos i seminaris de petit format amb 2.300 visitants i 35.000 euros al 2014
El Postgrau en Vulcanologia porta a la Garrotxa estudiants de set països diferents

Deixa un comentari