L’Ajuntament d’Olot aprova una moció conjunta en suport a l’acollida urgent de la població refugiada

Ahir, l’Ajuntament d’Olot va celebrar el ple ordinari corresponent al mes de setembre. Entre els punts i mocions aprovats, destaca el suport de la ciutat a l’acollida urgent de refugiats, el suport al caràcter plebiscitari a les eleccions del 27-S i a l’inici d’un procés constituent després dels comicis, i la convalidació de la compra de dos vagons del ferrocarril d’Olot pel seu ús a la ciutat.

No pel fet d’haver estat anunciat, va ser menys solemne. El ple de l’Ajuntament d’Olot va aprovar ahir una moció presentada conjuntament per tots els grups municipals per acollir urgentment la població refugiada i aportar al Fons Català de Cooperació 10 cèntims d’euro per habitant, és a dir, uns 3.500 euros, destinats a l’atenció humanitària. El ple de l’Ajuntament d’Olot va tornar a reforçar ahir el seu suport al caràcter plebiscitari de les eleccions del 27-S amb una moció presentada per la CUP que en aquesta ocasió incorporava el suport a l’inici d’un procés constituent després dels comicis. El PSC i Olot en Comú van votar-hi en contra.

Ahir l’Ajuntament també va convalidar per unanimitat el decret per completar la compra de dos vagons de l’antic ferrocarril d’Olot, amb l’objectiu que els ciutadans en puguin gaudir. L’Ajuntament ha d’acabar de pagar els 80.000 euros de cost dels dos cotxes al Centre d’Estudis Històrics del Ferrocarril Espanyol. Els vagons s’estan remodelant amb l’objectiu d’exhibir-los als terrenys de l’antiga estació. En el ple d’ahir també es van aprovar per unanimitat els dies de festa locals proposats per al 2016. Seran el 8 i el 9 de setembre.

 

Notícies relacionades:
Una setantena de persones assisteix a la presentació de la Plataforma Garrotxa Acull en una concentració de solidaritat amb els refugiats
Els ajuntaments de capitals de comarca de Girona coordinen esforços per oferir una acollida de qualitat als refugiats
UCFR demana el suport de tots els municipis de la comarca en la crisi dels refugiats mentre que l’Ajuntament d’Olot i Riudaura s’ofereixen a acollir-ne