El Ball Pla de Sant Miquel treu a desfilar més d’un centenar de vestits de paper

Aquest dissabte també ha estat el dia del Ball Pla de Sant Miquel. Aquest barri olotí ha vist la tradicional desfilada de més d’un centenar de vestits de paper, com un acte estrella de la seva festa, que sempre és de les més populars de la capital garrotxina.

Aquest any, per primer cop en dècades, el Ball Pla d’Olot i el Ball Pla de Sant Miquel han tornat a coincidir. Aquest últim ha tingut l’acceptació de sempre: el barri i les cosidores han treballat de valent per poder tirar endavant aquest espectacle un any més.

Tothom qui anava vestit de paper ha pogut sortir a desfilar, i malgrat que a mig recorregut queia alguna gota, el Ball Pla ha sumat una edició més a la seva dilatada història. Però malgrat la història, no hi ha un relleu generacional clar amb les cosidores i la continuïtat de l’esdeveniment es pot posar en dubte. Per això convindria que apareguéssin noves cosidores per poder tirar endavant una gran tradició d’aquest barri a la capital garrotxina. En tot cas, el que queda clar és que no es deixarà de lluitar ni un moment perquè els olotins puguin seguir d’un acte que, en popularitat, que torna a créixer poc a poc.

 

Notícies relacionades:
El taller de cosidores del Ball Pla de Sant Miquel ultima els detalls del més d’un centenar de vestits que es podran veure desfilar pel barri
Prop de 120 vestits de paper desfilen pels carrers de Sant Miquel durant el ‘Ball pla’
L’organització del Ball Pla de les Festes del Barri de Sant Miquel fa una crida a la participació de més parelles aquest any