Imputen a Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau per la celebració del 9-N

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha citat a declarar com a imputats el president de la Generalitat, Artur Mas, l’exvicepresidenta del Govern Joana Ortega i la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, pel procés participatiu del 9-N. Mas haurà de declarar el 15 d’octubre, mentre que Ortega i Rigau ho faran el dia 13. Tots tres estan imputats per delictes de desobediència greu, prevaricació, malversació de fons públics i usurpació de funcions. Pel que fa als testimonis, que van des de la directora d’un institut que es va negar a cedir les claus del centre per fer-hi la consulta fins als responsables de la fabricació de les paperetes, estan cridats a declarar el dia 19. La decisió del tribunal constitucional, que arriba dos dies després de les eleccions al parlament, pot ser recorreguda.

x