La Fira de Sant Lluc incrementarà les activitats i els espais firals amb motiu dels seus 700 anys d’història

Aquest any la Fira de Sant Lluc s’ha preparat de forma especial, i és que celebra els 700 anys d’història. És per això que s’incrementaran les activitats, els expositors i els espais firals. També es donarà una especial importància a la fira Ramadera, que, per a l’ocasió, estrenarà un nou emplaçament.

Els terrenys de Can Marcé, recentment adquirits per l’Ajuntament, acolliran la major part d’una de les activitats més emblemàtiques de la Fira de Sant Lluc al llarg dels seus 700 anys d’història: la Fira Ramadera. Els operaris tenen poc més de dues setmanes per davant per deixar l’emplaçament enllestit per a la visita dels olotins. Aquest ha estat el lloc escollit per l’Ajuntament per presentar l’edició d’aquest any, la del 700 aniversari. Ho ha fet acompanyat dels representants de desenes d’entitats, tantes com 50, que participaran activament en aquesta edició tan especial. L’Ajuntament s’ha proposat augmentar les activitats entorn de la fira per oferir l’aniversari que mereix. Se n’han organitzat 131, un 9% més que el 2014, en un 40% més d’espais firals, en una extensió total de 25.000 metres quadrats, un 40% més que l’any passat. Moltes de les associacions convidades participaran de l’esdeveniment mostrant la seva activitat a través de la Fira d’Entitats, que se celebrarà a la Plaça Major el 17 i el 18 d’octubre.

Un dels objectius de la fira aquest any és el de donar una especial rellevància a la Fira Ramadera, l’acte més important de la Fira de Sant Lluc en els seus inicis. Se li donarà relleu, d’una banda, amb la celebració d’un acte de reconeixement que tindrà lloc aquest proper dissabte 3 d’octubre. Un altre fet que donarà relleu a la Fira Ramadera serà la mostra de bestiar, que s’ubicarà als terrenys de can Marcé amb gairebé 150 animals, el doble que en les passades edicions. Coincidint amb els 700 anys de la Fira de Sant Lluc, Olot també acollirà per primera vegada el Concurs de Cavall Pirinenc Català.

El diumenge 18 d’octubre s’hi celebrarà a la plaça de braus la Demostració Eqüestre, molt aplaudida els darrers anys. El en marc de la celebració dels 700 anys de l’esdeveniment, tres publicacions en faran referència. Una d’elles serà el nou número de la revista Les Garrotxes. Una altra serà el llibre sobre els 60 anys de la Fira del Dibuix escrit per Josep Murlà. Aquest any, el conte de la faràndula també s’ha dedicat a la Fira de Sant Lluc.

L’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa ha preparat unes tovalles individuals pensades per als més petits, i diumenge 18 d’octubre repartirà tastets de la Mostra Gastronòmica. Mor Antic Garrotxa, per la seva banda, organitzarà una concentració de tractors seguida d’una ruta per la comarca. Òmnium Cultural Garrotxa també participarà a la Fira de Sant Lluc amb l’organització de la 12a Trobada de Puntaires. La Fira de Sant Lluc també acollirà, com és habitual, la Fira del Vehicle d’Ocasió al Firalet i les activitats de Segueix el Fil al carrer dels Sastres, dedicat al reciclatge de roba.

 

Notícies relacionades:
L’Ajuntament d’Olot ampliarà la mostra ramadera de la Fira de Sant Lluc amb un terreny de nova adquisició amb motiu de l’edició número 700
L’Ajuntament d’Olot presenta el llibre dels 700 anys de la Fira de Sant Lluc, escrit pel periodista Jordi Casas
La Fira de Sant Lluc compleix 700 anys i tindrà un programa d’activitats especial per celebrar-ho

x