Els vitralls de l’església de Sant Cristòfol de les Planes d’Hostoles ja estan catalogats

L’església de Sant Cristòfol de Les Planes d’Hostoles compta amb un ric patrimoni de vitralls, dels quals, fins ara, se’n desconeixia la procedència. Després d’una tasca de catalogació, ara ja hi ha disponible tota la informació.

L’actual església de Sant Cristòfol va ser construïda després de la Guerra Civil. El temple anterior havia estat destruït. Els vitralls van ser una de les novetats, però fins ara no es recordava quins sants representaven ni d’on venien. Ara, gràcies a un treball de diversos mossens, inclòs Jesús Calm, del mateix poble, ja està disponible tota aquesta informació.

Els vitralls, però, no són l’únic patrimoni ric de l’església. El temple també compta amb diverses talles de fusta de gran valor. Una de Sant Cristòfol, de Jaume Busquets. També el sant Crist, que és una reproducció de l’original feta per Modest Fluvià. A més, també hi ha una reproducció de la majestat de Sant Pere Sacosta, l’original de la qual és al museu episcopal de Vic.

És així com l’església de Sant Cristòfol comença a tenir catalogat tot el seu ric patrimoni artístic, religiós i cultural.