L’Ajuntament d’Olot vol fer una reforma integral de la residència de l’antic Hospital Sant Jaume durant aquest mandat

El Govern municipal d’Olot vol executar durant aquest mandat la remodelació integral del geriàtric de l’hospital Sant Jaume per convertir-lo en un centre residencial que fomenti la convivència en els veïns. Recentment, l’alcalde s’ha reunit amb la consellera de Benestar Social, Neus Munté, per aconseguir-ne el finançament.

Tot i que l’Ajuntament ha reservat espai que permetria ampliar de 60 a 100 les places de residència geriàtrica que hi ha a l’edifici de l’hospital Sant Jaume, de moment no es planteja fer-ho. El que sí s’ha plantejat és la remodelació integral del geriàtric per convertir-lo en un centre residencial amb sales comunes que fomentin la convivència entre els residents. L’equip de govern s’ha proposat abordar la reforma durant aquest mandat. Recentment s’ha reunit amb la consellera Neus Munté per demanar al Departament de Benestar Social el finançament necessari. La consellera mirarà de respondre a la petició a mig termini.

Durant el ple de dijous passat, Esquerra Republicana va demanar a l’alcalde quantes noves places de geriatria concediria el Departament amb motiu de la remodelació. Josep Maria Corominas va respondre que no hi havia intenció d’ampliar places a la residència de l’hospital. Va admetre que la concessió de noves places està parada a causa de la situació econòmica de la Generalitat, tot i que també considera que a la ciutat no hi ha falta de places. En tot cas, va dir, es podria plantejar de convertir les places privades en públiques o concertades. L’alcalde també va informar que a la ciutat hi ha un projecte per construir més pisos tutelats per a la gent gran. Alhora, va recordar que estan avançant dos projectes de residències a la Vall d’en Bas i Sant Feliu de Pallerols, que ajudaran a equilibrar l’oferta.