L’Institut de Promoció d’Olot presenta projectes ocupacionals que beneficiaran més d’un centenar de persones el 2016

L’Ajuntament d’Olot ha presentat avui els programes ocupacionals que poden beneficiar un total de 126 persones en el proper any. D’aquestes, 76 tindran contractes laborals que van des dels sis mesos fins a un any de durada. El consistori també ha presentat les dades d’inserció laboral i d’ofertes ocupacionals per part de les empreses al Mas les Mates. A finals d’any totes dues dades seran superiors respecte del 2014.

L’Ajuntament d’Olot ha presentat avui fins a quatre programes ocupacionals, especialment dedicats a dos sectors de la població: els joves i els majors de 40 anys. Concretament, es posarà en marxa el programa treball als barris, que es basarà en la contractació de tres tècnics en el servei d’ocupació del Mas les Mates, la formació de 10 joves en jardineria i competències bàsiques i altres contractacions per neteja viària, agent cívic, promoció econòmica i suport a l’ocupació. L’Institut de promoció prioritzarà els majors de 40 anys per als programes de Treball i formació per a persones que han esgotat les prestacions, en què es faran contractació per a neteja extraordinària de la ciutat, digitalització de documents públics i suport a la brigada. Per a persones que només cobren el PIRMI, hi ha previstes quatre contractacions en tasques de jardineria i cinc per a neteja de barris a través del programa Fem dissabte. Finalment, dins del programa de plans d’ocupació per a la gent jove, s’ha pensat en formació i pràctiques en empreses per a un total de 60 joves de diferents nivells formatius.

L’Institut de Promoció també ha presentat les dades d’inserció que s’han fet al Mas les Mates en el que portem d’any. Són 287 persones, més que en tot el 2014, quan se’n van inserir 275. Pel que fa a les ofertes d’empreses que demanden personal, fins al setembre hi ha hagut 162. En tot el 2014 hi va haver 177 ofertes per part d’empreses, la qual cosa fa preveure que el nombre se superarà també aquest any.

La inserció laboral al Mas les Mates s’ha tornat més efectiva des que s’ha desplegat el programa d’inserció per competències. A partir de l’any que ve també es demanarà a les empreses que facin la selecció a través de les competències.

x