Unió de Pagesos celebra la creació d’un cos especialitzat d’agents per combatre el senglar però demana “celeritat”

Els pagesos veuen positiu l’anunci del Departament d’Agricultura, de crear un cos especialitzat d’agents rurals per combatre els danys dels senglars als cultius. El delegat d’Unió de Pagesos a la Garrotxa, Lluís Suñer, demana que aquest cos augmenti les batudes nocturnes prop dels camps i impulsi noves mesures de control.

Dia sí i dia també apareixen noves destrosses provocades pel senglar als camps de conreu de Santa Pau. La població es troba descontrolada a les comarques gironines, i els pagesos són qui més pateixen les conseqüències del creixement d’exemplars de l’animal. Per tal de pal·liar els desperfectes del senglar, el Departament d’Agricultura té la intenció de crear un cos especialitzat d’agents rurals, per tal de regular la població. El sindicat Unió de Pagesos celebra la decisió, però demana celeritat a l’hora de posar en marxa el cos.

Una de les mesures ja existents que el cos podria promoure més, segons Unió de Pagesos, són les batudes nocturnes de senglar. El sindicat també contempla la instal·lació de gàbies trampa, o la intensificació de la cacera en període de reproducció de l’animal. Però sobretot demanen que el Govern es posi les piles per regular la presència del senglar al territori, si volen evitar més danys a la pagesia.

 

Notícies relacionades:
El Departament d’Agricultura vol crear un cos especial d’agents rurals per controlar la població de porcs senglars
Un grup de senglars destrossa el camp de futbol de Santa Pau, el segon atac en només una setmana