Aquest cap de setmana torna Liberisliber, la fira d’editorials independents de Besalú

La Fira d’editorials independents Liberisliber, que tindrà lloc aquest cap de setmana, creix fins a 44 editorials i ha creat un nou premi per a llibres de no ficció. Entre les activitats proposades, destaca la conferència de Christian Felber, referent mundial de l’economia del bé comú, el diàleg entre David Fernández i Manuel Milian Mestres, i el concert-recital de Maria del Mar Bonet i Biel Mesquida inspirat en l’obra de Bartomeu Rosselló-Pòrcel.

La fira d’editorials independents tindrà aquest any més “bibliodiversitat”, amb 7 noves editorials que arriben fins a Madrid, Galícia i les Illes Balears. Concretament, arribarà a Liberisliber AdiA, procedent de les Illes, Nòrdica Libros de Madrid, o Sushi Books de Galícia, entre d’altres.

Aquest any la fira ha sumat dos socis estratègics: la xarxa de biblioteques de la Generalitat i el grup de llibreries Bestiari. Així mateix, s’ha acostat a la Universitat de Girona, organitzant activitats que volen que siguin permanents: un simposi amb el Departament Educació i Psicologia de la UdG centrat en l’àlbum il·lustrat. La fira també ha creat aquest any un premi per a llibres de no ficció.

En la seva sisena sisena edició, la fira pren l’editorial en la seva accepció més periodística, i és que l’esdeveniment és també un generador d’opinió, a partir de la més estricta actualitat, a través de les conferències i debats que programa. El periodista Martí Anglada parlarà dissabte al matí del llibre ‘La via alemanya’, de l’editorial Brau, sobre per què el país sempre acaba sent tant poderosa a nivell europeu. Just mitja hora després, Christian Felber, fundador i referent mundial de l’economia del bé comú, impartirà la conferència ‘L’economia del bé comú: volem un món més just?’.

El mateix dissabte a la tarda, l’escriptor amazic Salem Zenia, acollit pel PEn Català, presentarà el seu poemari ‘Jo sóc l’estranger’, de l’editorial Lapislàtzuli. El diumenge tindrà lloc el diàleg entre dos periodistes, David Fernández i Manuel Milián Mestres, sobre el procés català i dibuixaran un mapa de l’any que espera als catalans.

A la tarda, Liberisliber portarà el concert-recital de Maria del Mar Bonet i el Biel Mesquida inspirat en l’obra de Bartomeu Rosselló-Pòrcel, en estrena a Catalunya. El certamen organitza aquest any l’autobús ‘Indi’ per desplaçar els lectors de Barcelona a Besalú, sense cap cost per als visitants. Els viatgers hauran de posar 20 euros i rebran a canvi un val de compra pel mateix valor per comprar un llibre a la fira.

 

Notícies relacionades:
Aquest cap de setmana la Fira Liberisliber reuneix a Besalú nombrosos noms coneguts com l’escriptor Albert Sánchez Piñol
La fira d’editorials independents de Besalú Liberisliber fa un pas endavant en la seva cinquena edició i comptarà amb escriptors reconeguts com Albert Sánchez Piñol