El Govern municipal de Sant Jaume de Llierca proposarà retirar la bonificació per vehicles poc contaminants arran de l’escàndol a Volkswagen

L’escàndol a Volkswagen obliga a modificar les bonificacions en l’impost de vehicles per a conductors de cotxes poc contaminants. L’equip de govern municipal de Sant Jaume de Llierca s’ha proposat retirar la bonificació del 25% per a titulars de vehicles amb menys de 120 grams d’emissions de CO2. Ho faran en les ordenances del 2016 que es portaran a aprovació al ple del mes de desembre.

El desembre del 2012, l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca va aprovar les ordenances fiscals de l’any següent, que incloïen una bonificació per a veïns que compressin un vehicle poc contaminant. Concretament, s’aplicava una reducció del 25% de l’impost de vehicles durant els dos primers anys després de la compra del cotxe, per a titulars de vehicles amb menys de 120 grams d’emissions de CO2. Però l’escàndol a Volkswagen pel falsejament d’emissions de gasos en els seus cotxes i en vehicles d’altres marques fabricats per la multinacional, ha portat molts dubtes sobre si els beneficiaris de la bonificació tenen realment un cotxe poc contaminant. L’Ajuntament vol retirar la bonificació de cares a les ordenances del 2016 que es portaran a aprovació en el ple municipal del mes de desembre.

La mesura no té caràcter retroactiu i no repercutirà sobre els veïns que s’han beneficiat de la bonificació, que d’altra banda, són molt pocs. D’altra banda, en les ordenances fiscals del 2016 se seguiran mantenint les bonificació per als titulars d’altres tipus de cotxes poc contaminants. Es tracta dels vehicles elèctrics, pels que es rep una bonificació del 75% de l’impost de circulació durant els dos primer anys, i els híbrids, pels que es redueix el 50% de la taxa.

 

Notícies relacionades:
L’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca aprova una moció en suport al president Mas, Ortega i Rigau després de la seva imputació

Deixa un comentari