L’Ajuntament d’Olot anivellarà les parts malmeses del terra de l’eix comercial de la ciutat

Ahir la junta de govern de l’Ajuntament d’Olot va acordar la contractació per valor d’uns 40.000 euros d’una empresa per arrengar les parts malmeses del terra de l’eix comercial de la ciutat. En la mateixa junta, també es van concretar els dies festius del 2016 que els comerciants podran obrir, si la Generalitat accepta la proposta.

Amb el pas del temps, el transit de vehicles pels carrers del centre d’Olot ha anat malmetent el mosaic de llambordes de l’eix comercial de la ciutat provocant desnivells al terra que en algunes ocasions han generat caigudes de vianants. Ara l’Ajuntament d’Olot ha posat fil a l’agulla per arrengar els trossos malmesos de tot l’eix, des del Carme fins al carrer Sant Rafel, començant per les zones que es troben en pitjor estat.

Aquest manteniment era un tema que l’ajuntament tenia pendent tal com ha dit Estanys Vayreda, regidor de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament d’Olot, però el sistema de les llambordes “no és fàcil de colocar” i requereix moure un perímetre més enllà de canviar solsament les peces que s’han enfonsat.

En la junta de govern d’ahir, el consistori olotí també va acordar, després d’haver-ho parlat amb els comerciants i supermercats de la ciutat, els dies festius de l’any que ve que es demanarà a la Generalitat que puguin obrir els establiments. Seran el dilluns 30 de març, coincidint amb el dilluns sant, el diumenge 1 de maig i el dilluns 26 de desembre del 2016. Com que coincideixen en dies de mercat, s’ha demanat obrir els comerços en el seu “àmbit d’influència” ha explicat Vayreda.

Per altra banda també s’ha demanat que el 2016 els comerços puguin obrir els diumenges 28 de febrer, coincidint amb l’Olotx2, i el 16 d’octubre per Sant Lluc.