Un home de 55 anys de la Vall d’en Bas mor en un accident laboral a Argelaguer i l’empresa parla de “pèrdua de consciència”

Un home de nacionalitat espanyola de 55 anys i veí de la Vall d’en Bas ha mort aquest migdia en un accident laboral a l’empresa on treballava, Cales de Llierca, d’Argelaguer. El treballador, que estava subcontractat per l’empresa Cales de Llierca, estava manipulant el cablejat elèctric d’una màquina quan, per causes que encara s’estan investigant, s’ha electrocutat. Els Mossos d’Esquadra han rebut l’avís cap a dos quarts d’una del migdia i quan han arribat al lloc dels fets han comprovat que la víctima estava inconscient. Els serveis mèdics del SEM s’han desplaçat fins a l’empresa Cales de Llierca S.A. per intentar reanimar l’home, però no ha estat possible.

L’empresa ha emès un comunicat aquest divendres a la tarda on posa en coneixement els fets. Explica que el treballador era una persona subcontractada per l’empresa i treballava en les tasques de manteniment mecànic. A més, afegeixen, que l’home “ha patit una pèrdua de consciència per causes que encara es desconeixen”, i no parlen en cap moment que la mort hagi estat provocada per una electrocució.

Cap a les tres de la tarda una inspectora de treball i el representant de la mútua Asepeyo s’han personat a l’empresa per fer un seguiment dels fets ocorreguts. Els serveis funeraris s’han endut el cos de la víctima pels volts de dos quarts de quatre de la tarda, just després que el jutge fes l’aixecament del cadàver. Amb ells també han deixat el lloc de l’accident diversos vehicles de la policia judicial dels Mossos d’Esquadra de la Garrotxa, que han posat els fets en coneixement del Jutjat d’Instruccions de guàrdia d’Olot i del Departament d’Empresa. Ara l’autòpsia haurà de determinar les causes exactes de la mort d’aquest veí de la Vall d’en Bas.

cales de llierca argelaguer