El conseller d’Agricultura, Jordi Ciuraneta, creu que el valor afegit de la DO Fesols de Santa Pau atraurà nous productors la propera temporada

El conseller d’Agricultura, Jordi Ciuraneta, ha visitat la Garrotxa amb l’objectiu de veure de primera mà la nova plaça mercat d’Olot i, també, reunir-se amb els cultivadors de fesol de Santa Pau, que han de rebre la certificació de la Denominació d’Origen el proper 9 de novembre. Ciuraneta ha confirmat la importància que els cultivadors donen a la DO i creu que els que no ho han fet aquesta temporada, ho faran la següent, davant del valor afegit que suposa.

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesa i Alimetnació, Jordi Ciuraneta, va visitar divendres Olot per comprovar de primera mà els beneficis que la nova plaça Mercat ha suposat per als placers. Abans, s’havia reunit a Santa Pau amb els cultivadors de fesols. Els agricultors van traslladar al conseller la seva satisfacció perquè aquest any obtindran la certificació de la Denominació d’Origen després d’anys de reclamar-la.

Alguns productors de fesols han declinat la certificació de la DO aquesta temporada. El conseller ho atribueix a possibles reticències davant del canvi, però està segur que molts d’ells s’afegiran de cares a la temporada vinent davant del valor afegit que aporta de Denominació d’Origen, que certifica l’autenticitat dels fesols de Santa Pau enfront dels que no han estat produïts a la comarca.

Durant la seva visita a la Garrotxa, Ciuraneta ha pogut copsar la satisfacció dels productors locals amb la nova plaça Mercat, des d’on han pogut incrementar les vendes. El conseller ha destacat la nova plaça Mercat d’Olot com un exemple d’integració i sinèrgies positives entre les parades de producte fresc de quilòmetre zero i l’oferta de la botiga de Mercadona.

 

Notícies relacionades:
L’empresa certificadora de la DOP Fesols de Santa Pau ja ha visitat 6 dels 12 productors adherits
Els cultivadors de fesols de Santa Pau tenen bones perspectives respecte de la primera collita amb la Denominació d’Origen Protegida
Els Fesols de Santa Pau ja tenen la Denominació d’Origen Protegida Europea

x