Recullen 2.000 signatures per demanar una piscina municipal coberta a Olot

L’anomenat projecte de la ciutat de l’aigua, desenvolupat pel govern municipal del PSC, va suposar ara fa 12 anys la construcció de la piscina municipal d’Olot. La possibilitat de tenir una piscina municipal coberta, però, va quedar pendent, i a dia d’avui Olot és una de les poques capitals de comarca que no en té. Un grup de ciutadans s’han posat a treballar i s’han posat a recollir signatures per fer-se sentir a l’Ajuntament. N’han aconseguit recollir 2.000.

Ahir a la tarda, un grup de representants de la iniciativa ciutadana que vol una piscina municipal coberta a Olot van lliurar a l’Ajuntament 2.000 signatures, recollides entre els mesos de juliol i setembre. Demanen que el consistori posi entre les prioritats pressupostàries la cobertura de la piscina principal del complex municipal i que contempli en les despeses anuals el manteniment de la instal·lació per desenvolupar-hi cursets per a infants i gent gran que afavoreixin la pràctica de la natació com a font de salut.

Tot i que la prioritat marcada al programa electoral de l’equip de govern és la construcció d’instal·lacions per a futbol base, ha assegurat que tindran en consideració aquesta petició procedent d’una iniciativa popular. L’Ajuntament es compromet a estudiar-ne la viabilitat i redactar-ne el projecte durant el mandat. La disposició d’una piscina municipal coberta estava contemplada al projecte de la ciutat de l’aigua del passat govern socialista, tot i que no es va concretar. El mapa d’equipaments esportius de Catalunya apunta la necessitat que Olot disposi d’una piscina coberta d’ús esportiu. Els membres de la iniciativa ciutadana es conformarien amb la cobertura de la piscina principal que ja hi ha al complex, però es tracta d’una piscina de lleure. L’Ajuntament recuperarà el projecte inicial per estudiar quina és la millor solució.