Un saurí de les Planes d’Hostoles transmet els seus coneixements naturals en un llibre-homenatge al seu avi i mentor

Avui dia encara hi ha gent que recorre als saurins per trobar aigua sota terra, i molts d’ells han après el seu ofici gràcies als coneixements transmesos pels seus avantpassats. A les Planes d’Hostoles hi viu un saurí que ha decidit publicar un llibre per divulgar els seus mètodes.


Baldiri Colomer ha decidit transmetre part dels seus coneixements al llibre ‘Coses del meu avi Marc’, una publicació que pretén explicar com trobar aigua, com saber quina és la influència de les llunes a la terra, o com podar els arbres de forma adequada.

Després d’una demostració del seu avi, Colomer es va convertir en el saurí de les Planes d’Hostoles, ajudant a trobar aigua en més de 50 punts del territori, des de Cadaqués fins a Lleida. El seu procediment és mitjançant el pèndol, el que considera el més fiable i el que intenta transmetre a noves generacions, com les que encarna el seu nét.

Deixa un comentari