El desè cicle de conferències del PEHOC es celebrarà a la sala d’actes de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa

Aquesta temporada, el Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca inicia el seu desè cicle de conferències. Arribar a la desena edició és per a qualsevol iniciativa una fita important. És per això que aquest any el cicle de xerrades arriba amb novetats destacables. Les ha explicat el president de l’entitat, Jesús Gutiérrez, en una entrevista a ‘Les Notícies’.

Una novetat important i que han de tenir en compte els seguidors d’aquestes conferències, és que aquest any es canvia d’emplaçament. Les xerrades es faran a la sala d’actes de l’Arxiu Comarcal, al Torín d’Olot, que, de fet, és l’actual seu del patronat.

El desè cicle del PEHOC porta per títol ‘Nous escenaris per al món del segle XXI‘ i se celebrarà el segon divendres de cada mes. En total hi haurà nou conferències, de temàtica geopolítica. Aquest any es volen tractar “els diferents escenaris o espais que en un futur immediat es poden convertir en zones de conflicte i lideratge al món” ha explicat el president del patronat. En aquest sentit, el cartell enunciatiu del cicle és molt específic: “Mostra una finestra oberta al món, un món capgirat i a més tort perquè es vegi l’intent de manipulació constant que pateix”.

Al cicle hi participaran conferenciants de renom, com és el cas de la primera xerrada, que tindrà lloc aquest mateix divendres, 9 d’octubre, a les 7 de la tarda. El convidat és el periodista i filòsof Josep Tamoneda, que vindrà a explicar el futur immediat de la situació política internacional. Altres conferenciants destacats seràn Lluís Mallarc, professor de la Universitat de París retirat. Mallarc va ser visionar i antropòleg a l’Àfrica i això es el que explicarà en la seva conferència, la seva experiència en aquest país.

La voluntat d’aquest desè cicle és que al voltant de les aportacions dels experts participants es pugui fer una anàlisi sobre la situació actual que pateix el món, en tots els espais, “especialment àrabs i Europa” conclou Gutiérrez.

 

Notícies relacionades:
– Pau Font, Laura Grabolosa i Sílvia Nogareda guanyen els premis Salvador Reixach als treballs de recerca del batxillerat
– Adrià Bassols i Bisnu Masó guanyen els premis Jordi Pujiula a millors treballs de recerca de batxillerat científics i tecnològics