El fiscal demana penes de fins a 9 anys de presó per un grup de traficants d’armes que tenia part de l’arsenal a la Garrotxa

ACN.- La Guàrdia Civil va desarticular el grup a finals del 2012 en una operació que es va fer de manera simultània a la Garrotxa i la Selva. Segons fonts policials, els detinguts rehabilitaven armes de foc que estaven en desús o les compraven al mercat negre per, després, fer-ne negoci a la revenda. Durant l’escorcoll els agents van trobar un autèntic arsenal d’armes als domicilis i garatges dels imputats com ara pistoles, carabines i revòlvers, fins a 8.0000 cartutxos, silenciadors i fins a tres quilos de pólvora. Dels vuit acusats, quatre són compradors.

Per tot plegat el fiscal demana penes de fins a 9 anys de presó pels integrants d’aquest grup que traficava amb armes a les comarques de Girona. L’operatiu de la Garrotxa es va fer el 27 de febrer del 2012 de manera simultània a Olot, Joanetes, Sant Esteve d’en Bas i Castellfollit de la Roca. Paral·lelament també es va actuar a Lloret de Mar, a la comarca de la Selva. Els acusats són un veí d’Olot, de 78 anys, un veí de Sant Esteve d’en Bas, de 52 anys, un home de Lloret de Mar, de 70 anys, i una noia de 25 anys de Joanetes. De tots ells el primer és qui s’enfronta a la condemna més elevada, de 9 anys de presó. Per el veí de Sant Esteve d’en Bas el fiscal demana 5 anys i per als dos restants en sol·licita tres.

Segons recull l’escrit del fiscal, la Guàrdia Civil va tenir coneixement d’almenys quatre vendes d’armes, unes operacions que es van fer entre novembre i desembre del 2011.

 

Notícies relacionades:
– El fiscal demana fiances de fins a 10.000 euros pels garrotxins presumptament implicats en la xarxa de tràfic d’armes
– La Guàrdia Civil desarticula un grup organitzat que traficava amb armes a les comarques de la Garrotxa i la Selva

x